Je li za sve kriva štitna žlijezda???

Je li za sve kriva štitna žlijezda???


Po statističkima podacima procjenjuje se da čak 7 od 10 osoba u zapadnjačkim zemljama ima neki oblik bolesti šttitnjače, a skoro svakodnevno čujemo da neko boluje od Hashimota, Gravesove bolesti , hipertireoze, hipoteroze, ima čvoriče ili vrlo često čujemo kako se osobe žale da im “hormoni divljalju”. Medjutim, nije samo štitnjača kriva za umor, problemima sa snom i održavanjem tjelesne težine, raspoloženjem, autoimunim bolestima itd…Zaboravljamo onu suštinu da je najvažnije da se hranimo kvalitetno za optimalno zdravlje..Zaboravljamo na prevenciju!

Donosimo Vam pregled nekih namirnica koje su izuzetno korisne u prevenciji hormonalnih problema pa i u radu štitnjače:
Brazilski orah za dnevne potrebe selena, sjemenke bundeve za dozu cinka, orašasti plodovi za dnevni unos bakra i absorpciju mangana. Brazilski orah možete kupiti klikom na link. 

Laneno ulje za unos omega 3 masnih kiselina, protein tikve i konoplje unos proteina i esencijalnih aminokiselina. 

Ashwagandha, adaptogena biljka, odlična kod stresa, pojave anksioznosti, može se koristiti i kod usporenog rada štitnjače. Ashwagandhu možete kupiti klikom na link

Preporučujemo i da pročitate knjigu “Zdrava štitnjača” autor Anthony William, temeljito objašnjava simpotome, stanja, funkciju te i liječenje štine žlijezde putem hrane, dodataka, ljekovitog bilja i receptima.

Za sva dodatna pitanja pišite nam, a više o 100% certificiranim organskim namirnicama na https://www.facebook.com/BIOfan.ba/

Posjetite i web shop organskih namirnica klikom na link
#biorezonancavisoko #BIOfanorganskenamirnice #anthonywilliam

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *