Biorezonanca – frekvencije u službi zdravlja

Biorezonanca – frekvencije u službi zdravlja

Ko o čemu, Svijet o Biorezonanci

Biorezonanca je moderna metoda dijagnostike i terapije koja se temelji se na elektromagnetnim talasima. Dijagnostika i terapija se vrše na najsavremenijem njemačkom biorezonantnom aparatu kvantne medicine – BICOM. Aparat je dizajniran od strane najpouzdanijeg svjetskog proizvodjača  i lidera u proučavanju biopotencijala organizma Regumed iz Njemačke. Fascinatna je činjenica da se sam aparat proizvodi već preko 30 godina i da ima preko 17.000 BICOM aparata u 90 zemalja širom Svijeta.

Dijagnostika i terapija po mjeri

Prvi korak je dijagnostika gdje aparat pomoću specijalnog elektronskog filtra razlikuje fiziološki „zdrave” signale tijela od patoloških „bolesnih”. Dijagnostika traje 30 min. i možemo reći da je prinicip sličan mjerenju EKG signala i elektroakupunkture. Drugi korak je terapija gdje se ti patološki signali u uređaju inverzuju u fiziološke signale i kao takve se vraćaju u tijelo osobe.   Biorezonantna terapija ublažava simptome, pomaže pri izlječenju bez štetnih nuspojava, te jača normalne fiziološke funkcije i imuni sistem organizma. Organizam se “resetuje” i vraća u svoje prirodno stanje. Za jednu BICOM terapiju dovoljno je izdvojiti 45 min. Terapije su ugodne, bezbolne i opuštajuće. Takodjer su moguće i tkz “jednokratne” terapije bez predhodne dijagnostike recimo za detoks, imunitet, antistress itd. Biorezonantna tehnologija radi samo sa pacijentovim signalima i zato se kaže da su to dijagnostika i terapija po mjeri. 

Kada je biorezonanca korisna

Najčešće indikacije za pregled i terapije su: kožni problemi; disajne smetnje; digestivne smetnje; sve vrste alergija; intolerancija na hranu; kardiovaskularne smetnje; endokrinološke bolesti i metabolički poremećaji. Uz biorezonancu uspijevamo zaviriti u svaki kutak našeg tijela i dobiti važne informacije o energetskom stanju cijelog organizma, koji organi su izvan ravnoteže, o mjestima u tijelu gdje su prisutni mikroorganizmi i da li je tijelo preopterećeno toksinima.

Slučaj zvani intolerancija na hranu

Ukoliko se radi “samo” o intoleranciji na hranu dovoljno je da se detektovane namirnice isključe iz ishrane u periodu od 3 mjeseca. Uz pridržavanje nutritivnih savjeta terapeuta i individualno prilagođenu ishranu tijelo dobija ono što mu je potrebno, dodatno će se odmoriti, senzibilnost prema određenoj namirnice će se dovesti pod kontrolu, a ista će se postepeno uz konsultaciju sa terapeutom moći vratiti u jelovnik.

Individualnost se prepoznaje

U sklopu savjetovanja o zdravoj, kvalitetnoj i individualnoj ishrani, putem biorezonance možemo odrediti i koju vrstu suplemenata Vaš organizam baš u datom trenutku treba. Nema potrebe da istražujete samostalno, a iskoristivost suplementacije će biti 100%.

Napomena

Informacije u članku nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet. Uvijek je poželjno konsultovati se sa svojim ljekarom, najbolje ljekarom koji je upoznat sa metodom biorezonance.

Ukoliko želite više znati o biorezonanci nazovite 061 593 000 ili pratite nas na društvenim mrežama Instagram ( bior_zona_sarajevo) i FB (Ishrana, savjeti i biorezonanca) ili se zakažite online putem forme “Zakaži pregled” koju možete pronaći na ovom blogu.

Nalazimo se na Stupu, ulica Tvornicka bb, iza zgrade Energoinvesta, u zgradi Orange.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *