O autoru

Jasna Frljak, profesor hemije po vokaciji, magistrirala  je kao jedan od najboljih studenata, stipendista vlade Češke Republike i stipendista Fakulteta za prirodne nauke, u oblasti organske hemije na univerzitetu Palacky u Češkoj Republici. Bila je dio naučnog tima koji je istraživanje bazirao  na pronalaženju potencijalnih lijekova novije generacije za liječenje malignih oboljenja. Medjutim zbog velike ljubavi prema sadašnjem mužu, porodici i zemlji iz koje dolazi odlučila se vratiti u Sarajevo.
Nakon nekoliko mjeseci otvara trgovinu zdrave hrane pod imenom Zdravoteka jer je zdrava ishrana njezina strast i ljubav.

Nakon što se odlučila dalje educirati u akademskom svijetu prihvata posao na SSST medicinskom fakultetu kao viši asistent  na predmetu medicinska hemija i biohemija.

Priča o Zdravoteci ostaje nedovršena i uvijek je bila prisutna. U toku 5 godina akademskog usavršavanja, postala je majka dvije djevojčice, a uz asistentske obaveze, dokazala se i kao profesor hemije i direktorica SSST Gimnazije.

Da se vratimo o onoj nedovršenoj priči o Zdravoteci… Zdrava, pravilna i organska ishrana su uvijek bile primat. Muž je zdravu priču o Zdravoteci pretočio u prvi BH brend certificiranih organskih namirnica poznat pod imenom BIOfan. Zbog mišljenja da se ishranom, cjelovitim i individualiziranim pristupom mogu prevenirati galopirajuće bolesti  modernog doba odlučila se napustiti tadašnji posao i pridružuje se BIOfan timu jer je to koncept zdrave priče koja se zaista i živi!

U međuvremenu odlazi na brojne edukacije (Banja Luka, Prag, Ljubljana) iz oblasti Biorezonatne dijagnostike i terapije i stiče certifikat za BICOM terapeuta i dijagnostičara.

Trenutno je absolvent magistarskog studija  nutricionizma na Tehnološkom Fakultetu u Tuzli.

Znanje koje ima nesebično dijeli preko društvenih mreža, piše razne članke za magazine i tu se rađa ideja o malo drugačijem blogu o zdravoj ishrani, zdravlju i prevenciji bolesti modernog doba. Opet se vratila Zdravoteci – pravoj priči!

Naravno, mišljenja je da se slijepo ne trebaju pratiti nikakvi trendovi u ishrani te kritike na račun takvih stavova ili rigoroznih dijeta nisu rijetke.

Zdravoteka je priča gdje se isprepliću tradicionalno, alternativno, moderno i naučno!

Budite dio te zdrave priče i predložite teme o kojima bi ste voljeli čitati i znati više.