TIJESTO
- 3 jaja
- 3 v.kašike brašna – 2 x integralno pšnično i 1 bijelog brašna – mada mislim da može i kokosovo brašno ili samo pšenično integralno, ali 1 kašika bijelog neće nikome naškoditi
- 1 kašikica praška za pecivo
- šećer – 4 kašike eritritola i 2 kašike kokosovov šećera, probati
- 2 šake isjeckanih oraha (ukupno za cijeli kolač)
PRVO umutiti bjelanca sa prstohvatom soli , dodati šećer i jedno po jedno žumance. Kada se to sve sjedinilo dodati brašno, orahe (pola od ukupne količine) i lagano umutiti. Ugrijati rernu na 180 stepeni, u kalup staviti papir za pečenje i istresti umućenu smjesu i izravnati. Staviti da se peče nekih 15tak minuta, zavisi od tipa rerne stoga pratiti.
FIL
- Mascarpone sir 500g
- Ostatak sjeckanih oraha
- Eritritol
- Banane x 2
- 1 kokosovo mlijeko – 100 ml
Istresti pakovanje mascarpone sira u posudi, umutiti sa eritritolom (odprilike 3 kašike zavisi od željene slatkoće), dodati kokosovo mlijeko i fino umutiti da se sve sjedini. Oguliti banane, premazati limunom. Na ohlađeno tijesto namazati fil (ostaviti malo fila), poredati banane, preko banana staviti malo fila i srolati. Premazati gornji dio rolata sa ostatkom fila i posuti orasima. Staviti u frižider da se hladi 3-4 sata. Najbolji je kada prenoći 😉
Potrebne sastojke, sve osim sira i mlijeka :), možete kupiti klikom na https://shop.biofan.ba/
Nadam se da će te uživati kao i mi . Prijatno!