#bezglutena #bezjaja #bezmlijeka
GOTOVI dok kažeš KEKS 🙂
3-4 stare banane
Zobene sitne pahuljice (količina po potrebi) BIOfan
2 velike kašike chia crnih sjemenkih BIOfan
POSTUPAK
- Izgnječiti dobro banane u zdjeli
- Dodati zobene pahuljice ,količinski toliko da bude gusta smjesa
- Dodati 2 velike kašike chia sjemenkih
- Sve fino izmiješati i sjediniti
- 5. Ostaviti da odstoji 10 tak minuta
- 6. U međuvremenu uključiti rernu na 180 stepeni
- 7. Nakon 10 minuta, obložiti pleh papirom za pečenje i stavaljati po veliku kašiku smjese. Može se formirati oblik keksa.
- 8. Ja sam umjesto crne čokolade stavila malo svog čoko namaza preko.
- 9. Staviti u zagrijanu da se peče do nekih 15 tak minuta, dok ne počinje poprimati hrskavu koricu (paziti da ne zagori)
- 10. Izvaditi da se hladnu i staviti ih u neku posudu. Ne mogu dugo stajati, čuvati u frizideru (možda nekih 5 dana maksimalno). Ne znam, nismo uspjeli testirati. Znamo da su treći dan bili ok i to je to 😉
Idealni su za užinu, za ponijeti na posao i u žurbi, kada jednostavno niste u mogućnosti nešto jesti onda će Vam keksi dati kvalitetnu energiju i pomoći da izdržite još malo do ručka 🙂
Pisala mama Jasna